„Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”


Marszałek Województwa Opolskiego oraz Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego wraz z Opolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Łosiowie ogłaszają XVIII edycję Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.  

Celem Konkursu jest identyfikacja i promocja tradycyjnej, regionalnej żywności oraz upowszechnianie wiedzy o niej.

 

Tegoroczna edycja konkursu zostanie przeprowadzona w dwóch kategoriach:
na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz najlepszą potrawę regionalną.

Finał Konkursu odbędzie się w dniu 2 września 2018 r. podczas Dożynek Wojewódzkich w Paczkowie.

Regulaminy i karty zgłoszeniowe dostępne są na stronach: www.oodr.pl, www.teraz-wies.pl,   www.opolskie.pl, www.odnowawsi.eu,

 


POBIERZ  REGULAMINY:

załącznik_1_regulamin_ogolny_wo.zmiany_doc

załącznik_2_regulamin_produkt_wo_zmiany

załącznik_3_Regulamin_potrawa_wo_zmiany


 

Dokumentację należy przesłać lub dostarczyć do Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Łosiowie w nieprzekraczalnym terminie do dnia 27 lipca 2018 r. z dopiskiem „Dział ROW” na adres:

            Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie:  ul. Główna 1, 49-330 Łosiów,

Osoby do kontaktu: Pani Renata Wojas oraz Jadwiga Sadlej +48 600 403 526, 77 44 37 159