Warsztaty: Innowacyjne postrzeganie miodu – kreowanie nowych smaków.
Zapraszamy na
warsztaty: Innowacyjne postrzeganie miodu – warsztaty kreowania nowych smaków i zapachów.
Wydarzenie odbędzie się 22 listopada o godzinie 08:30 w miejscowości Łosiów.
Szczegóły wydarzenia:
Data wydarzenia | 22 listopada 2024 |
---|---|
Godzina rozpoczęcia | 08:30 |
Typ wydarzenia | Warsztaty |
Lokacja | pracownia pszczelarska Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego ul. Główna 1 49-330 Łosiów |
Organizator |
Ewa Semeniuk Jadwiga Tymrakiewicz Bożena Chruszczewska |
Telefon |
77 4437 145 77 4437 144 77 4437 144 |
Zapisy prowadzi i dodatkowych informacji udziela:



Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego zaprasza na warsztaty w ramach realizacji operacji pn. „Nowoczesna pasieka” w ramach dwuletniego planu operacyjnego KSOW na lata 2024-2025 w zakresie Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich:
Liczba uczestników: 15.
Temat: „Innowacyjne postrzeganie miodu – warsztaty kreowania nowych smaków i zapachów”
1. „Wprowadzenie do kremowania miodu”:
- Prezentacja i omówienie sprzętu do kremowania miodu (kremownicę zapewnia Zamawiający).
- Teoria kremowania miodu: proces i korzyści.
- Praktyczne zastosowanie kremownicy.
2. „Liofilizowane owoce i zioła oraz ich zastosowanie”
- Proces liofilizacji: technologia i zalety.
- Przykłady zastosowania liofilizowanych owoców i ziół w kuchni.
3. Tworzenie kremów miodowych z różnymi dodatkami.
- Techniki mieszania miodu z liofilizowanymi owocami i ziołami oraz innymi dodatkami.
- Warsztaty z użyciem miodu kremowanego, samodzielne przygotowywanie mieszanek przy wykorzystaniu odpowiednich proporcji.
4. Mydła glicerynowe z miodem i ziołami
- Omówienie składników i ich właściwości.
- Warsztaty z tworzenia mydła.
Karty zgłoszenia do pobrania poniżej.
O udziale w warsztatach decyduje kolejność zgłoszeń.
Karty zgłoszenia należy dostarczyć osobiście do Ośrodka lub przesłać skanem na e-mail:
