Zapraszamy na
warsztaty: Innowacyjne postrzeganie miodu – warsztaty kreowania nowych smaków i zapachów.
Wydarzenie odbędzie się 22 listopada o godzinie 08:30 w miejscowości Łosiów.
Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego zaprasza na warsztaty w ramach realizacji operacji pn. „Nowoczesna pasieka” w ramach dwuletniego planu operacyjnego KSOW na lata 2024-2025 w zakresie Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich:
Liczba uczestników: 15.
Temat: „Innowacyjne postrzeganie miodu – warsztaty kreowania nowych smaków i zapachów”
1. „Wprowadzenie do kremowania miodu”:
- Prezentacja i omówienie sprzętu do kremowania miodu (kremownicę zapewnia Zamawiający).
- Teoria kremowania miodu: proces i korzyści.
- Praktyczne zastosowanie kremownicy.
2. „Liofilizowane owoce i zioła oraz ich zastosowanie”
- Proces liofilizacji: technologia i zalety.
- Przykłady zastosowania liofilizowanych owoców i ziół w kuchni.
3. Tworzenie kremów miodowych z różnymi dodatkami.
- Techniki mieszania miodu z liofilizowanymi owocami i ziołami oraz innymi dodatkami.
- Warsztaty z użyciem miodu kremowanego, samodzielne przygotowywanie mieszanek przy wykorzystaniu odpowiednich proporcji.
4. Mydła glicerynowe z miodem i ziołami
- Omówienie składników i ich właściwości.
- Warsztaty z tworzenia mydła.
Karty zgłoszenia do pobrania poniżej.
Karta-zgłoszenia-Innowacyjne postrzeganie miodu – warsztaty kreowania nowych smaków i zapachów (wersja .PDF do wydruku)
Karta-zgłoszenia-Innowacyjne postrzeganie miodu – warsztaty kreowania nowych smaków i zapachów (wersja .doc edytowalna)
O udziale w warsztatach decyduje kolejność zgłoszeń.
Karty zgłoszenia należy dostarczyć osobiście do Ośrodka lub przesłać skanem na e-mail:
ewa.semeniuk@oodr.pl
bozena.chruszczewska@oodr.pl
jadwiga.tymrakiewicz@oodr.pl