Wyniki wyszukiwania:

Wydarzenia / 22 listopada 2024 08:30 – Innowacyjne postrzeganie miodu – kreowanie nowych smaków

Warsztaty: Innowacyjne postrzeganie miodu – kreowanie nowych smaków.

Zapraszamy na warsztaty: Innowacyjne postrzeganie miodu – warsztaty kreowania nowych smaków i zapachów.
Wydarzenie odbędzie się 22 listopada o godzinie 08:30 w miejscowości Łosiów.

Szczegóły wydarzenia:
Data wydarzenia 22 listopada 2024
Godzina rozpoczęcia 08:30
Typ wydarzenia Warsztaty
Lokacja pracownia pszczelarska Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego
ul. Główna 1
49-330 Łosiów
Organizator Ewa Semeniuk
Jadwiga Tymrakiewicz
Bożena Chruszczewska
Telefon 77 4437 145
77 4437 144
77 4437 144
Zapisy prowadzi i dodatkowych informacji udziela:
Ewa Semeniuk Główny Specjalista Dział SIR 774437145
Jadwiga Tymrakiewicz Główny Specjalista Dział SIR 774437144
Bożena Chruszczewska Specjalista Dział SIR 774437144

Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego zaprasza na warsztaty w ramach realizacji operacji pn. „Nowoczesna pasieka” w ramach dwuletniego planu operacyjnego KSOW na lata 2024-2025 w zakresie Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich:

Liczba uczestników: 15.

Temat: „Innowacyjne postrzeganie miodu – warsztaty kreowania nowych smaków i zapachów”

1. „Wprowadzenie do kremowania miodu”:

  • Prezentacja i omówienie sprzętu do kremowania miodu (kremownicę zapewnia Zamawiający).
  • Teoria kremowania miodu: proces i korzyści.
  • Praktyczne zastosowanie kremownicy.

2. „Liofilizowane owoce i zioła oraz ich zastosowanie”

  • Proces liofilizacji: technologia i zalety.
  • Przykłady zastosowania liofilizowanych owoców i ziół w kuchni.

3. Tworzenie kremów miodowych z różnymi dodatkami.

  • Techniki mieszania miodu z liofilizowanymi owocami i ziołami oraz innymi dodatkami.
  • Warsztaty z użyciem miodu kremowanego, samodzielne przygotowywanie mieszanek przy wykorzystaniu odpowiednich proporcji.

4. Mydła glicerynowe z miodem i ziołami

  • Omówienie składników i ich właściwości.
  • Warsztaty z tworzenia mydła.

 

Karty zgłoszenia do pobrania poniżej.

Karta-zgłoszenia-Innowacyjne postrzeganie miodu – warsztaty kreowania nowych smaków i zapachów (wersja .PDF do wydruku)

Karta-zgłoszenia-Innowacyjne postrzeganie miodu – warsztaty kreowania nowych smaków i zapachów (wersja .doc edytowalna)

O udziale w warsztatach decyduje kolejność zgłoszeń.

Karty zgłoszenia należy dostarczyć osobiście do Ośrodka lub przesłać skanem na e-mail:

ewa.semeniuk@oodr.pl

bozena.chruszczewska@oodr.pl

jadwiga.tymrakiewicz@oodr.pl

 


Jadwiga Tymrakiewicz Główny Specjalista Dział SIR 774437144
Data publikacji: 12 listopada 2024 Wyświetlenia: 144