Serdecznie zapraszamy do lektury wyjątkowej broszury „Alchemia z ula: pszczela księga smaku, zdrowia i urody” wydanej w ramach realizacji operacji pn. „Innowacyjne wykorzystanie produktów pszczelich” w ramach dwuletniego planu operacyjnego KSOW na lata 2024-2025 w zakresie Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich, która przenosi czytelnika w fascynujący świat produktów pszczelich i ich niezwykłych właściwości.
Publikacja ta to kompendium wiedzy na temat innowacyjnego wykorzystania darów ula – miodu, wosku pszczelego, propolisu, pyłku kwiatowego – w wielu dziedzinach życia. Oparte na tradycji, ale także na współczesnych badaniach, zastosowania tych naturalnych substancji zyskują dziś nowe znaczenie w medycynie, kosmetologii, dietetyce oraz przemyśle spożywczym.
Broszura „Alchemia z ula” nie tylko przybliża ich skład i działanie, ale również ukazuje praktyczne sposoby ich wykorzystania – zarówno w trosce o zdrowie i urodę, jak i w kulinarnej codzienności. To doskonała propozycja dla wszystkich, którzy poszukują naturalnych, sprawdzonych metod wspierania organizmu oraz pielęgnacji ciała, a także dla pasjonatów pszczelarstwa i ekologicznego stylu życia.
Daj się zainspirować mądrością natury i odkryj potencjał, jaki drzemie w produktach pszczelich – zapraszamy do lektury!
Operacja opracowana przez Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego. Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi